Selecteer een pagina

The Sting, Still Going Strong..

The Sting werd in april 1982 opgericht door John Nuy en Ruud Swart na een reünie van de Egmondse band uit de sixties, Poison Ivy. The Sting is still going strong naar de gelijknamige LP van de band. The Sting brengt je met een swingende meezingtrip “back to the Roaring Sixties & Seventies”. Met een muzikale explosie op de tonen van de Stones, Status Quo, Elvis, Fleetwood Mac, Beatles, Joe Cocker, Blondie en vele andere bekende coryfeeën zorgt The Sting voor een waanzinnige middag of avond! Met het  meezingende en swingende publiek gaat het dak er regelmatig vanaf!

 

 

The bandleden

John Nuy

John Nuy is zanger van The Sting. Als 9-jarig jongetje trad hij al op met de band van zijn oom. Met gitarist Ruud heeft hij The Sting opgericht. John heeft in diverse bandjes in Noord-Holland gespeeld. Een enthousiaste frontman die de zaal als geen ander weet op te warmen… Totdat iedereen los gaat en het dak eraf …!

Jeannet van der Woude

Jeannet van der Woude is zangeres. Werd in 1984 profmuzikant bij o.a. Sesam, Friends, Ruud Jansen en Full Circle. Zij kwam in 2007 bij The Sting i.v.m. het 25-jarig jubileum van de band. Sinds 1991 is Jeannet zangcoach en heeft meerdere zanggroepen waar ze mee optreedt. Zingen is haar passie!

Henk Balder

Henk Balder speelt basgitaar en zingt vanaf begin 2019 bij The Sting. Samen met drummer Niels zorgt Henk voor een stevige basis bij de band. Door de jaren heen heeft Henk in diverse coverbands gespeeld.

Niels Vendel

Niels Vendel begon met drummen toen hij 8 jaar was. Bij The Sting drumt en zingt Niels (vooral de hoge zangpartijen..). Hij speelde tot zijn 20e jaar door heel Nederland met The News, What about Bob? en diverse andere bandjes. Zijn motto: “een drummer is een motor en een belevenis. De band moet ronken, het publiek genieten…”.

Fons Vreeker

Als 16-jarige tiener startte Fons als toetsenist en zang bij de Alkmaarse band The Sweets.  Fons speelde daarna in o.a. The Dallics, Dump en Lava. Hij heeft meerdere internationale tours en TV optredens, o.a. bij Sjef van Oekel,  meegemaakt. Met Dump heeft Fons diverse platen, met Hans Vermeulen, gemaakt.

Ruud Swart

Ruud Swart speelt gitaar vanaf zijn 9e jaar en zingt. Hij heeft met John in 1982 The Sting opgericht. Dat was naar aanleiding van een reünieoptreden van de Egmonds band Poison Ivy waar hij met John in speelde. Ruud speelde naast Poison Ivy in andere bandjes waaronder de Noord-Hollandse sixties band SQ ’66.